Federatia Romana de Curling

THE SPIRIT OF CURLING (II)

  1. Jucatorii trebuie sa aiba mereu grija ca pantofii de curling sa fie curati, astfel incat sa nu zgaraie gheata sau sa lase mizerie pe pista.
  2. Jucatorii nu pot sa intre pe teren cu bautura, mancare, tigari sau orice alt “articol” care ar putea interveni in buna desfasurare a concursului. Numai sticlele cu apa (cu capac) sunt permise.
  3. Meciurile de curling incep si se sfarsesc intotdeauna cu jucatorii care isi strang prieteneste mainile si isi ureaza “Good game” sau “It was a nice game”.
  4. La inceputul meciurilor, vice-skipul (“third”-ul, de obicei), din fiecare echipa, da cu banul ca sa decida cine are hammerul = cine da ultimul cu piatra in primul end (set).
  5. Intotdeauna fii pregatit, langa hack, atunci cand urmezi sa lansezi o piatra. Nu ii lasa pe ceilalti jucatori sa astepte sa ajungi la hack, sa te descalti, sa bei apa sau sa vorbesti cu colegii de echipa.
  6. Cand unul dintre jucatorii din echipa adversa se pregateste sa lanseze, stai doar intre cele doua hog-line-uri, nu vorbi, nu gesticula si nu interfera deloc cu jucatorul care lanseaza.
  7. Toti jucatorii care nu participa la joc (cat timp lanseaza si matura echipa adversa) trebuie sa stea cat mai departe de pista si sa nu vorbeasca tare.
  8. Doar skip-ul si viceskip-ul au voie sa stea dupa back-line. Pana si ei trebuie sa stea in liniste si fara sa se miste cand lanseaza jucatorul advers. Maturile lor nu trebuie sa atinga gheata in acest timp.
  9. La sfarsitul unui end, toti jucatorii – in afara de viceskip – stau in afara casei (“house”) pana ce viceskip-ul anunta rezultatul.
  10. La sfarsitul unui end, manipulati pietrele cu multa grija, astfel incat sa nu se loveasca intre ele cand le trimiteti la loc (de o parte si de alta a hack-ului), sa nu loveasca mantinela sau sa nu loveasca, din greseala, un alt jucator.

Leave a Reply

Your email address will not be published.