Federatia Romana de Curling

THE SPIRIT OF CURLING (I)

Prima regula in curling si cea care sta la baza jocului de mai bine de 5 secole este Spiritul. Spiritul Jocului de Curling sau “Spirit of Curling”, cum o sa tot auziti in competitii sau in oricare alte manifestari la care participa marii curleri. Primul pas pe care trebuie sa il inveti cand te apuci de curling nu e cum sa arunci piatra si nici cum sa dai cu matura, ci cum sa intelegi cat mai bine “Spiritul Jocului”.

(Traducere din engleza din The RuleBook of Curling): “CURLING este un joc de indemanare si traditie. Curlerii joaca pentru a castiga si nu pentru a-si umili adversarii. Un jucator adevarat nu va cauta niciodata sa isi distraga adversarul sau sa il incurce in timpul jocului si va prefera sa piarda decat sa castige intr-un mod necinstit.

Curlerii nu vor incalca niciodata cu buna-stiinta regulile jocului si vor respecta traditia jocului. Daca i se va intampla unui jucator sa greseasca sau sa incalce una dintre reguli, acesta va comunica imediat si intr-o maniera evidenta situatia.

“The spirit of curling” cere de la fiecare jucator un comportament generos si respectuos, in timpul, dar si in afara competitiei. Si mai presupune ca fiecare regula a jocului sa fie interpretata si aplicata cu fair-play si in cel mai politicos mod posibil.”

Primii jucatori de curling, pe la 1500

Leave a Reply

Your email address will not be published.