Federatia Romana de Curling

Spiritul Jocului de Curling

Spiritul Jocului de Curling

 

Curlingul este un joc al îndemânării şi al tradiţiei. O lovitură bine executată este o încântare pentru privire şi merită apreciată maniera în care tradiţia de secole a jocului este aplicată şi astăzi, în adevăratul spirit al curlingului.

În curling, sportivii joacă pentru a câştiga, dar niciodată nu fac asta umilindu-şi adversarii. Un curler adevărat niciodată nu încearcă să îşi încurce oponenţii, să le distragă atenţia, să îi împiedice să joace la cel mai înalt nivel al lor şi ar prefera să piardă, mai degrabă decât să câştige într-un mod nedrept.

Practicanţii de curling nu încalcă niciodată cu bună ştiinţă o regulă a jocului, nici nu arată lipsă de respect faţă de tradiţiile sale. În cazul în care devin conştienţi de faptul că acest lucru a fost făcut accidental, ei vor fi primii care vor divulga respectiva încălcare a regulilor sau a spiritului jocului.

În timp ce scopul principal al jocului de curling este de a determina măiestria relativă a jucătorilor, spiritul curlingului presupune sportivitate, sentimente armonioase şi o conduită onorabilă.

Acest spirit trebuie să influenţeze atât interpretarea cât şi aplicarea regulilor de joc, precum şi comportamentul tuturor participanţilor, pe gheaţă şi în afara ei.