Federatia Romana de Curling

Sumarul sezonului 2012-2013

A venit primavara. Bucuria din sufletul tuturor se aplica doar pe jumatate curlerilor, care sunt nevoiti sa intre in pauza competitionala. Patinoarele se topesc si intra, rand pe rand, in vacanta – ultimul antrenament, miercuri 10.04, seara, la Brasov.
Este un moment propice pentru bilant.

In planul performantei, echipa nationala si-a vazut de drumul spre calificarea in liga B europeana. Am participat in ligile secunde din Ungaria si din Slovacia. Am luat argintul in Slovacia, cu 8 victorii si 2 infrangeri, fiind singura echipa care a reusit sa invinga castigatoaera ligii. Am terminat round-robinul din Ungaria cu 4 victorii si 4 infrangeri, un bilant satisfacator si care ne-a oferit prilej de multe lectii invatate. Am reusit sa aducem alaturi de echipele din Romania un alt antrenor talentat – Vlastimil Vojtus, cel care a pus bazele programului de juniori din Cehia, ale carui roade se vad in prezent (argint mondial la juniori in 2012).

In planul activitatii interne, a fost un sezon reusit. Au fost multe saptamani in care am avut antrenamente in ambele centre (Brasov si Bucuresti), cu multi nou-veniti doritori sa incerce curlingul. Brasovul a ajuns la participari de 20-25 de persoane la antrenamente, in conditiile organizarii a doua sesiuni pe saptamana (miercuri si sambata), in vreme ce in Bucuresti am avut cate o singura intalnire, martea. S-au format si afirmat noi echipe, cu cativa entuziasti decisi sa scrie istorie.

Campionatul National a avut, in premiera, etape organizate in Romania – cate una la Bucuresti si Brasov. Invingatoarele se vor alatura campioanei (CS Schei Brasov) si vicecampioanei (Carpatica CC) din sezonul precedent, intr-o super-finala (sistem double-round-robin) ce va avea loc intre 10-12 mai, la Bratislava. Zilele premergatoare (7-10 mai) vom organiza, pentru avansati, o tabara la Bratislava, cu antrenor strain.

O premiera au fost evenimentele corporate organizate – team-buildinguri, training-uri, competitii – beneficiare de feedback-uri pozitive. Fiind un sport care incurajeaza comunicarea si lucrul in echipa, curlingul reprezinta pentru companii o oportunitate de distractie si de studiu comportamental, deopotriva.

Putem spune ca pana acum a fost un sezon bun. Drept pentru care simt sa va multumesc tuturor celor care ati facut parte din el!

Al vostru,
Allen Coliban
Presedinte FRC