Federatia Romana de Curling

Regulile de baza in curling

Bineinteles ca exista un RuleBook cu zeci de pagini de reguli, dar pentru cei care vor sa incerce sportul pentru prima data, iata in continuare cele 5 reguli care pot constitui temelia unui joc-de-placere:

 • Fiecare echipa trebuie sa fie alcatuita din 4 jucatori.
 • Ordinea in care lanseaza cei 4 jucatori ai unei echipe nu poate fi schimbata pe durata meciului.
 • Fiecare echipa primeste cate un punct pentru fiecare piatra care se afla mai aproape de centrul casei decat pietrele echipei adverse.
 • “Dati cu banul” ca sa hotarati cine are ultima lovitura in primul end (cine are hammer-ul). Cine castiga end-ul, pierde dreptul de a avea ultima lovitura.
 • Nu e voie sa atingeti o piatra care se afla in joc sub nici o forma, nici cu matura, nici cu piciorul. Singurul mod de a modifica pozitia unei pietre stationare este cu o alta piatra.

2 Comments

 1. prosop

  February 23, 2011 at 21:01

  salut.felicitari chiar imi placea acest sport . am urmarit de vreo cateva ori si pare f interesant .. as vrea sa il practic si eu .. dar unde? tinand cont ca la noi nu se fac bazine sau parinuare .. locuri pe curling .. nici atat !

  • Allen

   February 26, 2011 at 16:08

   Daca nu “se fac” (singure), trebuie sa le facem noi. Cam asta ar fi planul – evident, pe termen mediu/lung.
   Pana atunci folosim ce exista in prezent – Patinoarul Olimpic de la Brasov si (in curand) AFI si/sau Flamaropol in Bucuresti. Peste vreun an, daca se va termina si cel din Targu Mures, speram sa ajungem si acolo. Plus concursuri si antrenamente “afara” – ca deh, nici pista de bob nu avem, dar echipa Romaniei exista si are rezultate foarte bune.
   Nu ne-ai scris de unde esti, dar cred ca ti-am raspuns la “unde ne gasesti”.
   Te asteptam!