Federatia Romana de Curling

Regulament pentru antrenamentele de curling

Pentru cei interesaţi să participe la următoarele antrenamente de curling organizate de Federaţia Română de Curling există un set de reguli obligatorii pe parcursul antrenamentului, pe care vă rugăm să le respectaţi.

Regulile le veţi primi în formă scrisă şi pe patinoar, înaintea antrenamentului.

1. Grija faţă de pietre

Setul cu care veţi juca este un set certificat WCF. Aveţi posibilitatea să jucaţi cu ele acum exclusiv pentru că un grup de oameni au depus eforturi financiare şi logistice, pe parcursul a mai multe luni, pentru a le achiziţiona şi a le aduce la Braşov. Grija faţă de pietre se traduce în respectul pe care îl arătaţi respectivilor oameni.

2. Grija faţă de echipament

Asemeni pietrelor, restul echipamentului care vă va fi pus la dispoziţie a fost obţinut prin contribuţia comună a membrilor Federaţiei Române de Curling. Vă rugăm să împiedicaţi deterioarea pietrelor.

3. Limitaţi impactul pietrelor

Nu lansaţi pietre fără control şi fără ţintă, doar ca să le vedeţi alunecând sau ciocnindu-se. Şi, mai important, nu lăsaţi 2 pietre, aflate amândouă în mişcare, să se ciocnească!! Astfel de impacturi pot să le deterioreze definitiv, lucru care duce la inutilitatea întregului set.

4. Aveţi grijă de siguranţa proprie şi de a celor din jur.

Suntem pe gheaţă şi suntem mai mulţi. Înainte de a porni într-o alunecare sau într-o lansare cu piatra, asiguraţi-vă că nu incomodaţi şi că nu puneţi pe nimeni în pericol.

5. Respectul faţă de instructori

Oamenii care vă vor oferi din experienţa şi cunoştinţele lor fac acest lucru pe bază de voluntariat. Vă puteţi arăta respectul şi preţuirea faţă de efortul pe care îl depun prin atenţia pe care o veţi acorda lor şi sfaturilor pe care vi le vor oferi.