Federatia Romana de Curling

ECC-C 2019

Primul Campionat European de Curling organizat în România

Patinoarul Olimpic din Brașov va găzdui Diviza C a Campionatelor Europene de Curling. Competiția organizată de Federația Română de Curling (FRC), în parteneriat cu Federația Mondială de Curling, se desfășuară între 12 și 17 aprilie.

Mulțumim sponsorilor Dacia PlantCoresi Shopping Resort,Cinema One BrasovPentalogDecât o DubăZile si Nopti BrasovKinetic PlusIubim Brasovul, E-Bike Transylvania, Asperitas Solutions, Mexton, The ineloquent, Ice Business și tuturor oamenilor minunați care ne-au ieșit în cale!

Competiția va aduce la Brașov 8 echipe feminine și 10 echipe masculine, reprezentate a 13 naționalități. Pe lângă echipele României, la campionat vor fi prezente ehipe din Austria, Belarus, Bulgaria, Croația, Franța, Grecia, Irlanda, Lichtenstein, Luxemburg, Slovenia și Slovacia. Sistemul de joc al competiției este round-robin, fiecare echipă jucând cu toate celalalte echipe, urmând ca primele patru echipe clasate să joace play-off-ul. Cele mai bune două echipe feminine, respectiv masculine, se vor califica în grupa a două valorică a Campionatelor Europene ce se vor desfășura în luna noiembrie în Helsingborg, Suedia.

Programul competiției și rezultatele meciurilor se găsesc pe pagina WCF: hhttp://eccc2019.worldcurling.org/

Campionatul European De Curling, Divizia C , 12-17 Aprilie, Brasov

“Am urmărit să organizăm Divizia C a Campionatelor Europene de Curling de doi ani, iar faptul că am obținut-o anul acesta determină apariția României pe harta curlingului mondial. Organizarea primului campionat de curling în Europa de Est înseamnă enorm pentru comunitatea curlingului românesc, fiind un bun prilej pentru a face sportul cunoscut și a atrage noi practicanți. Publicul românesc este adesea unul pătimaș, iar noi urmărim, totodată, educarea acestuia în sipiritul curlingului, acesta fiind un sport bazat pe fair-play. Adevărata competiție are loc pe gheață, între jucători, iar publicul are datoria să aprecieze atât loviturile echipei favorite, cât și loviturile echipei adverse. Suntem nerăbdători să oferim echipelor europene un spațiu potrivit în care să își desmontreze abilitățile și să întâmpinăm brașovenii și partenerii să se bucure de spectacolul oferit pe Patinoarul Olimpic din Brașov.”

declară Cristian Mățău, președintele Compitetului de Organizare.